La Vanguardia, QUÈFEM

descarga.jpg

Ruta per la Barcelona Vegetariana

(per Oriol Rodriguez)

Diuen que les primeres mostres de vegetarianisme es van donar sis segles abans de Crist a l'antiga India i la Grècia clàssica.

Filòsofs, pensadors i reliosos que a causa de la seva creença en la no-violència, van excloure de les seves viandes qualsevol tipus d'aliment de procedència animal. Un modul vivendi que gairebé desapareixeria a l'edat mitjana,però que acabaria reviscolant durant el Renaixement i creixeria amb l'arribada dels segles XIX i XX.

En l'actualita, són diversos els mtius que fan que hi hagi un interès creixent per les dietes alternatives a la proteina animal, La nostra societat està cada vegada més interessada a descobrir l'origen i mètodes d'elaboració dels productes que la nodreixen, i conscienciada i sensibilitzada en la importancia del respecte pel medi ambient i els drets dels animals.

El fet de seguir una dieta vegetariana és una opció vital senzilla de dur a terme de portes en dins, però que pot resultar tota una aventura quan es vol sortir a dinar o sopar fora de casa. Perquè gaudir d'un àpat vegetarià no resulti una odissea homèrica.

Fa mes de 30 any vaig crear el restaurant Biocenter amb la intenció de difondre una visió de l'alimentació basada en el menjar vegetarià de cultiu ecològic i amb productes integrals.

Hem creat tendencia, fins i tot hem contagiat altres restaurants a Barcelona. explica Teresa do Carmo, portuguesa ara dedicada a altres negocis que tres dècades enrere va obrir el que, efectivament, va ser un dels primers locals de la ciutat a oferir cuina vegetariana.

Actualment la proposta culinària del restaurant es divideix en dues ofertes diferents: La diurna o la nocturna. Si us pica el cuquet al migdia, al Biocenter podeu optar entre un ampli bufet d'amanides amb què mesclar al vostre gust tota mena de vegetals, cereals,verdureso pasta; o bé triar el combinat, que consta del plat del dia mes una amanida. Més seductora per a gurmets resulta l'oferta noctàmbula. Amb la carta BioNit gaudireu de creacions tan recomanables com el curri vermell de verdures, seitan amb vi blanc, tofu amb gingebre o l'imprescindible timbal d'escalivada.

Segueix-nos a restaurante Biocenter

Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y mostrarle publicidad relacionada con sus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.